ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παίζουμε με το ρεύμα; Ένα ταξίδι στα καλλιτεχνικά ρεύματα.

4-5 ετών

Ντανταϊστές, Φωβιστές, Pop Art, 1 Νούμερο 31, Κυβιστές, Fluxus, Ιμπρεσιονιστές, Μίκυ Μάους και Μπάτμαν. Πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους;

Στο φετινό μας εργαστήριο «Παίζουμε με το ρεύμα;» κάθε μήνα θα εξερευνούμε και θα ανακαλύπτουμε ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό κίνημα. Τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τους κυριότερους εκπροσώπους του κάθε ρεύματος και τα πιο γνωστά έργα τους.

Με τη βοήθεια των παραμυθιών τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε εποχής, πίνακες, γλυπτά, κολλάζ θα ζωντανεύουν μπρος στα μάτια των παιδιών.
Η μουσική θα μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής και, στο τέλος, θα πειραματιζόμαστε και θα φτιάχνουμε έργα με τις τεχνικές και τα υλικά του κάθε κινήματος.

Μια δημιουργική διαδικασία: Όλα είναι αλληλένδετα. Ο λόγος ενεργοποιεί τη φαντασία. Η φαντασία ζωντανεύει εικόνες. Οι εικόνες γεννούν την έμπνευση. Κι εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τα υλικά για να την αλλάξουν και να την πάνε σε δικά τους μονοπάτια.  Η τεχνική σφραγίζει το ταξίδι δίνοντας την τελική μορφή- το έργο.

Αυτή τη χρονιά θα αφήσουμε και τους γονείς να ρίξουν μια μικρή ματιά στο εργαστήριο μας! Στο τέλος κάθε εργαστηρίου γονείς και παιδιά θα έχουν μια κοινή αποστολή: αναζήτηση μέσα στο Μουσείο, δημουργία έργου, χρήση application και άλλα πολλά. Γονείς ετοιμαστείτε να παίξετε!

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Απρίλιος 2017

Ένα γράμμα που αλλάζει χέρια.
Mail Art*
Σάββατο 8/4, 11:00-12:30 & Κυριακή 23/4, 11:30-13:00

Ένα γράμμα που είναι για κακό, αλλάζει χέρια και  φέρνει το καλό. Ένας ήρωας που κινδυνεύει από την οργή του βασιλιά κι ένας ληστής που τον βοηθάει να σωθεί και να γίνει βασιλιάς ο ίδιος.

Η αλληλογραφία τόσο στα παραμύθια όσο και στην πραγματική ζωή ήταν κάτι που έφερνε χαρμόσυνα και δυσάρεστα νέα.

Κάποιοι άνθρωποι είδαν την αλληλογραφία και ως μορφή τέχνης. Το κίνημα της Mail Art ανακάλυψε τη χαρά του να στέλνεις μικρής κλίμακας έργα μέσω του ταχυδρομείου.

Πολύχρωμες κάρτες, φάκελοι με πρωτότυπες σφραγίδες, κολάζ πάνω σε καρτ-ποστάλ και άλλα είναι τα υλικά με τα οποία φτιάχνουν τα έργα τους.

Αυτά τα υλικά θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς στο εργαστήριο μας για να φτιάξουμε τα δικά μας ασυνήθιστα γράμματα που θα τα απευθύνουμε σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Στο τέλος, γονείς και παιδιά θα πάρουν τις κάρτες τους για να τις ταχυδρομήσουν σε αυτό το πρόσωπο!

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Mail Art*: (Τέχνη της Αλληλογραφίας) καλλιτεχνικό κίνημα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’50 και ’60 και επικεντρώνεται στο να στέλνεις μικρής κλίμακας έργα μέσω του ταχυδρομείου. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως το χαρτί, οι carte-postales, το κολάζ, οι σφραγίδες, οι artistamps (καλλιτεχνικές σφραγίδες), οι μπογιές, αλλά και η μουσική και η ποίηση, και γενικά οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει σε έναν φάκελο και να σταλεί μέσω ταχυδρομείου. Το βασικό χαρακτηριστικό της Mail Art είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή και η δημιουργία μιας εικονικής κοινότητας συμμετεχόντων.

Πληροφορίες

4-5 ετών

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Εισιτήριο: €10

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7