ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παίζουμε με το ρεύμα; Ένα ταξίδι στα καλλιτεχνικά ρεύματα.

4-5 ετών

Ντανταϊστές, Φωβιστές, Pop Art, 1 Νούμερο 31, Κυβιστές, Fluxus, Ιμπρεσιονιστές, Μίκυ Μάους και Μπάτμαν. Πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους;

Στο φετινό μας εργαστήριο «Παίζουμε με το ρεύμα;» κάθε μήνα θα εξερευνούμε και θα ανακαλύπτουμε ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό κίνημα. Τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τους κυριότερους εκπροσώπους του κάθε ρεύματος και τα πιο γνωστά έργα τους.

Με τη βοήθεια των παραμυθιών τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε εποχής, πίνακες, γλυπτά, κολλάζ θα ζωντανεύουν μπρος στα μάτια των παιδιών.
Η μουσική θα μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής και, στο τέλος, θα πειραματιζόμαστε και θα φτιάχνουμε έργα με τις τεχνικές και τα υλικά του κάθε κινήματος.

Μια δημιουργική διαδικασία: Όλα είναι αλληλένδετα. Ο λόγος ενεργοποιεί τη φαντασία. Η φαντασία ζωντανεύει εικόνες. Οι εικόνες γεννούν την έμπνευση. Κι εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τα υλικά για να την αλλάξουν και να την πάνε σε δικά τους μονοπάτια.  Η τεχνική σφραγίζει το ταξίδι δίνοντας την τελική μορφή- το έργο.

Αυτή τη χρονιά θα αφήσουμε και τους γονείς να ρίξουν μια μικρή ματιά στο εργαστήριο μας! Στο τέλος κάθε εργαστηρίου γονείς και παιδιά θα έχουν μια κοινή αποστολή: αναζήτηση μέσα στο Μουσείο, δημουργία έργου, χρήση application και άλλα πολλά. Γονείς ετοιμαστείτε να παίξετε!

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Ιανουάριος 2017

Ένα λαχταριστό σπίτι! Art Nouneau*

Σάββατο 21/1, 11:00-12:30 & Κυριακή 29/1, 11:30-13:00

Σε ένα σκοτεινό δάσος δύο παιδιά βρίσκουν ένα σπίτι αλλιώτικο από τα άλλα, ένα σπίτι λαχταριστό. Το σπίτι αυτό έχει,  αντί για τοίχους, παράθυρα, σκεπές, καμινάδες και πόρτες, μπισκότα, σοκολάτες, κερασάκια, σιρόπια γκοφρέτες και τούρτες.  Δεν μπορούν όμως να φανταστούν τους κινδύνους που κρύβει μέσα...

Στο πρώτο εργαστήριο του χρόνου, θα περιπλανηθούμε μαζί με τους ήρωες μας, θα ακούσουμε τις περιπέτειες τους και θα τους συνοδέυσουμε με εικόνες από τα έργα του γνωστού Καταλανού αρχιτέκτονα Α.Gaudí.

Όταν γυρίσουμε από το θαυμαστό μας ταξίδι θα φτιάξουμε τα δικά μας περίεργα σπίτια εμπνευσμένα από το κίνημα της Art Nouveau. Ο πηλός θα δώσει μορφή στα κτίρια μας και διάφορα γυαλιστερά αντικείμενα θα δώσουν το λαμπερό φινίρισμα της Art Nouveau. Στο τέλος, γονείς και παιδιά θα φτιάξουν με πλαστελίνη τα πλάσματα που ζουν μέσα σε αυτά τα σπίτια.

Στο τέλος, γονείς και παιδιά θα φτιάξουν με πλαστελίνη τα πλάσματα που ζουν μέσα σε αυτά τα σπίτια.


Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!


Art nouveau*
: (Νέα Τέχνη) ένα διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κυρίως στον χώρο της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής. Βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κινήματος είναι η επιτήδευση της μορφής, κυρίως για στοιχεία που αντλούνται από τη
φύση, και η επιμονή στις καμπύλες.

Πληροφορίες

4-5 ετών

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Τ. 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00

Εισιτήριο: €10

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7