ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

«Παίζοντας με ρυθμό»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στα φετινά εργαστήρια ο ρυθμός είναι ο οδηγός και εμείς τον ακολουθούμε. Παιχνίδια με ήχους, ιστορίες με διαφορετικό ρυθμό, μουσικές απ’ όλον τον κόσμο, ρυθμικές κινήσεις του σώματος μας και έργα που έχουν κίνηση και ρυθμό συνθέτουν το γαϊτανάκι των φετινών μας εργαστηρίων.

Γονείς και παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικούς ήχους, θα παίξουν με υλικά δημιουργώντας ρυθμικές συνθέσεις και θα συμμετέχουν στα παραμύθια κρατώντας το ρυθμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντωνία Βέλλιου
Αφηγήτρια 

Δέσποινα Σακελλαρίου
Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Κι ο ποντικός ξεκίνησε…τσίκι, τσίκι, τσίκι, τσίκι…
Τα δάχτυλα που χορεύουν
Κυριακή 1/4, 11.30-13.00 & Κυριακή 22/4, 11.30-13.00

Ένας ποντικός ψάχνει γαμπρό για την όμορφη θυγατέρα του. Οι υποψήφιοι πολλοί και το ταξίδι της αναζήτησης μεγάλο….. από εδώ ως τα πέρατα του κόσμου. Ο ποντικός έβαλε το ένα πόδι μπροστά στο άλλο και ξεκίνησε. Ποιος θα κερδίσει το χέρι της όμορφης ποντικίνας;

Σ’ αυτό το εργαστήρι θα ακολουθήσουμε τον ποντικό στις περιπέτειες του δίνοντας ρυθμό με τα δάχτυλά μας. Στη συνέχεια, θα πειραματιστούμε με τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα παίρνοντας έμπνευση από τα έργα της Χριστίνας Σαραντοπούλου.
Θα παίξουμε χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και χαρτιά, θα φτιάξουμε ποικίλα σχήματα και συνθέσεις και, στο τέλος, θα τα κόψουμε για να τα κολλήσουμε σε τρισδιάστατα αντικείμενα που θα γίνουν καθρέφτης του εαυτού μας. 
Το παιχνίδι με τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι παιχνίδι με τα πρώτα ίχνη που αφήνει το σώμα μας. Είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά, καθώς και συναρπαστικό να ανακαλύπτουν ότι μπορούν να παίξουν και να κάνουν ήχους με κάτι τόσο απλό, όπως είναι τα δάχτυλα τους. Το εργαστήρι στοχεύει να εξοικειώσει τα παιδιά με αυτά τα ρυθμικά παιχνίδια και να εξασκήσει τις αδρές και λεπτές κινητικές δεξιότητες τους.

Και τσίκι τσίκι τσίκι τσίκι τσι...

Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 2-3,5 ετών / Απαραίτητη η παρουσία γονέα

Εισιτήριο: €15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00