ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια.

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Γιατί ο ιπποπόταμος δεν έχει τρίχες; Γιατί η καμήλα έχει καμπούρα; Γιατί ο λαγός τρέχει γρήγορα; Γιατί; Γιατί; γιατί;

Τα γιατί των παιδιών δεν έχουν τελειωμό. Ευτυχώς, όμως, και τα παραμύθια είναι ατελείωτα. Στο φετινό εργαστήριο «Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια» τα παραμύθια θα δώσουν απαντήσεις στα πιο απίθανα ερωτήματα των παιδιών.

Γονείς και παιδιά θα περιπλανηθούν στους μαγικούς κόσμους των παραμυθιών, θα γνωρίσουν τα ζώα πριν γίνουν όπως τα ξέρουμε σήμερα, θα τα δουν να
μεταμορφώνονται και, στο τέλος, θα εμπνευστούν για να φτιάξουν έργα με πρωτότυπα υλικά.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών
δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να σας απαντήσουμε στα πιο απίθανα γιατί!

με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Απρίλιος 2017

Γιατί η καμήλα έχει καμπούρα;
Εύπλαστα ζώα...
Κυριακή 2/4,  11.30-13.00 & Κυριακή 9/4,  11.30-13.00

Ήταν κάποτε μια εποχή που η καμήλα ήταν λυγερόκορμη με ολόισια πλάτη. Μια μέρα στην έρημο έκανε πολλή ζέστη και όλα τα ζώα δίψασαν πολύ, αλλά έπρεπε να πιούν μόνο από μια γουλιά νερό το καθένα.

Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα όλες οι καμήλες έχουν καμπούρα στην πλάτη. Γιατι;

Στο πασχαλινό μας εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στη μακρινή έρημο, θα κάνουμε μια στάση σε μία όαση για να ακούσουμε την ιστορία της καμήλας και, στο τέλος, θα επιστρέψουμε στη βάση μας για να φτιάξουμε ασυνήθιστα γλυπτά.

Θα πάρουμε στα χέρια μας αλουμινόχαρτο, ζυμάρι και γύψο. Θα τα ζουλήξουμε, θα τα χτυπήσουμε, θα τα τεντώσουμε, θα τα πλάσουμε, θα τα συνδέσουμε και θα φτιάξουμε αλλιώτικα  πλάσματα.

Το ανακάτεμα, το ζύμωμα και το πλάσιμο είναι καταπραϋντικές και ταυτόχρονα δυναμικές εμπειρίες για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Προσφέρουν πληθώρα ερεθισμάτων και πολλές δυνατότητες δημιουργίας. Και για τους ενήλικες, όμως, η πλαστική είναι μια εξίσου χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορούν να την απολαύσουν μαζί με τα παιδιά τους!

Γονείς και παιδιά θα εξοικειωθούν με διαφορετικά υλικά που μπορούν να πλάσουν και να φτιάξουν διάφορες μορφές και θα ανακαλύψουν την πλαστικότητα που έχει κάθε υλικό καθώς και τις δυνατότητες που μας δίνει

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε.

Πληροφορίες

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες & Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Εισιτήριο: 15€

Φίλοι ΜΚΤ: 12€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12€