ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια.

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Γιατί ο ιπποπόταμος δεν έχει τρίχες; Γιατί η καμήλα έχει καμπούρα; Γιατί ο λαγός τρέχει γρήγορα; Γιατί; Γιατί; γιατί;

Τα γιατί των παιδιών δεν έχουν τελειωμό. Ευτυχώς, όμως, και τα παραμύθια είναι ατελείωτα. Στο φετινό εργαστήριο «Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια» τα παραμύθια θα δώσουν απαντήσεις στα πιο απίθανα ερωτήματα των παιδιών.

Γονείς και παιδιά θα περιπλανηθούν στους μαγικούς κόσμους των παραμυθιών, θα γνωρίσουν τα ζώα πριν γίνουν όπως τα ξέρουμε σήμερα, θα τα δουν να
μεταμορφώνονται και, στο τέλος, θα εμπνευστούν για να φτιάξουν έργα με πρωτότυπα υλικά.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών
δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να σας απαντήσουμε στα πιο απίθανα γιατί!

με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Ιανουάριος 2017

Γιατί η ζέβρα έχει ρίγες; Πορτραίτα ζώων...
Κυριακή 15/1, 11.30-13.00 & Κυριακή 22/1, 11.30-13.00

Ήταν κάποτε μια εποχή που η ζέβρα ήταν ολόλευκη, πιο λευκή και από το χιόνι. Ήταν όμως και πολύ λιχούδα. Μια μέρα έφαγε περισσότερο χορτάρι από κάθε άλλη φορά. Από εκείνη τη μέρα και μετά, μέχρι και σήμερα όλες οι ζέβρες έχουν μαύρες και άσπρες ρίγες. Γιατί;

Σε αυτό το εργαστήρι θα ακολουθήσουμε τη λιχούδα ζέβρα μέχρι τη μαγική σπηλιά και θα τη δούμε να μεταμορφώνεται μαζί με τα υπόλοιπα ζώα. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα φτιάξουμε μεγάλα πορτρέτα ζώων της ζούγκλας και θα τους δώσουμε χρώματα και μοτίβα με πρωτότυπα υλικά.
Γονείς και παιδιά θα παίξουν με τα αποτυπώματα που γίνονται από ρολλά, σφουγγάρια, κουμπιά, καπάκια και άλλα πολλά και θα δημιουργήσουν πρωτότυπα πορτρέτα ζώων για να πάρουν μαζί τους.

Τα αποτυπώματα είναι οι πρώτες σφραγίδες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Ο ήχος που συνοδεύει τα χτύπημα του αντικειμένου πάνω στην επιφάνεια τα συναρπάζει. Το ίδιο συμβαίνει και με το σχέδιο που βγαίνει πάνω στο χαρτί.
Τα παιδιά σιγά-σιγά συνειδητοποιούν ότι το κάθε αντικείμενο έχει το δικό του αποτύπωμα και βιάζονται να ανακαλύψουν όλο και περισσότερα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον οπτικοακουστικό συντονισμό των παιδιών.

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες & Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Εισιτήριο: 15€

Φίλοι ΜΚΤ: 12€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12€