ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια.

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Γιατί ο ιπποπόταμος δεν έχει τρίχες; Γιατί η καμήλα έχει καμπούρα; Γιατί ο λαγός τρέχει γρήγορα; Γιατί; Γιατί; γιατί;

Τα γιατί των παιδιών δεν έχουν τελειωμό. Ευτυχώς, όμως, και τα παραμύθια είναι ατελείωτα. Στο φετινό εργαστήριο «Γιατί…; Όσα γιατί, τόσα παραμύθια» τα παραμύθια θα δώσουν απαντήσεις στα πιο απίθανα ερωτήματα των παιδιών.

Γονείς και παιδιά θα περιπλανηθούν στους μαγικούς κόσμους των παραμυθιών, θα γνωρίσουν τα ζώα πριν γίνουν όπως τα ξέρουμε σήμερα, θα τα δουν να
μεταμορφώνονται και, στο τέλος, θα εμπνευστούν για να φτιάξουν έργα με πρωτότυπα υλικά.

Ένα εργαστήρι που ενεργοποιεί τόσο τις αισθήσεις των παιδιών όσο και των γονιών, ενισχύει τη φαντασία των μικρών μας επισκεπτών και την αντίληψή τους, συντελεί στην ανάπτυξη των λεπτών
δεξιοτήτων τους, τα εξοικειώνει με την τέχνη και βοηθάει στην κοινωνικοποίησή τους. Επίσης, προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά μια κοινή ώρα για να εξερευνήσουν μαζί τη χαρά του παιχνιδιού, της μουσικής και της κίνησης, τη γαλήνη του να ακούνε μαζί παραμύθια και ιστορίες και την απόλαυση του να δημιουργήσουν μαζί και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Ελάτε να σας απαντήσουμε στα πιο απίθανα γιατί!

με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου & την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Μάρτιος 2017

Γιατί ο ιπποπόταμος δεν έχει τρίχες;
Ίχνη χρωμάτων...
Κυριακή 5/3,  11.30-13.00 &
Κυριακή 12/3,  11.30-13.00

Ήταν κάποτε μια εποχή που ο ιπποπόταμος ήταν το πιο μαλλιαρό ζώο της ζούγκλας και ζεσταινόταν πάρα πολύ. Όλα τα υπόλοιπα ζώα του έκαναν αέρα ή σκιά για να τον δροσίσουν, ώσπου μια μέρα….

Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα ο ιπποπόταμος έπαψε να έχει τρίχες και ζει μέσα στο νερό.

Σε αυτό το εργαστήρι μας θα χωθούμε στα βάθη της ζούγκλας και θα ακολουθήσουμε τον ιπποπόταμο στις περιπέτειες του.

Στη συνέχεια, θα πάρουμε στα χέρια μας καλαμάκια, πινέλα, πιπέτες, μπογιές, καρμπόν, χαρτιά και θα ζωγραφίσουμε με πρωτότυπους και περίεργους τρόπους.

Γονείς και παιδιά θα πειραματιστούν με πολλά υλικά, που μπορούν να γίνουν αυτοσχέδια πινέλα, θα παίξουν με διαφορετικά είδη μπογιών και θα δημιουργήσουν μια αλλιώτικη ζούγκλα.

Σ’αυτή την ηλικία τα παιδιά θέλουν να πειραματίζονται με το κάθετι. Τα πάντα μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάτι και ειδικά στη ζωγραφική υπάρχει πολύς χώρος για αυτοσχεδιασμό. Έτσι, καλλιεργείται η φαντασία και ο πειραματισμός των παιδιών. Η ζωγραφική, πέρα από ότι ενθουσιάζει τα παιδιά, τα βοηθάει και να συντονίσουν τα μάτια με τα χέρια τους, να ελέγξουν τους μυς τους και να εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες.

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Πληροφορίες

2-3,5 ετών | για γονείς και παιδιά

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Πληροφορίες & Κρατήσεις 
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Εισιτήριο: 15€

Φίλοι ΜΚΤ: 12€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 12€