ΠΑΙΔΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ

«Ένα Μουσείο στα μέτρα μου» | 5-7 ετών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το θέμα των φετινών εργαστηρίων είναι τα μουσεία του κόσμου. Μικρά και μεγάλα μουσεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά. Μουσεία τέχνης, αρχαιολογικά, αλλά και άλλα πρωτότυπα, περίεργα και μοναδικά μουσεία.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να  ανακαλύψουν όλα αυτά τα μουσεία, να μάθουν για τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε αυτά και χρονολογούνται από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και να γνωρίσουν το έργο γνωστών, και όχι μόνο, καλλιτεχνών.

Τα μουσεία θα «έρθουν» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από περιηγήσεις, αφηγήσεις , προβολές, παιχνίδια ρόλων και κατασκευές. Τα παιδιά θα.. φέρουν τα μουσεία στα μέτρα τους δημιουργώντας, με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο, τα δικά τους  έργα, τις δικές τους εκθέσεις και τα δικά τους μουσεία με πολλά και διάφορα υλικά, φαντασία και παιχνίδι.

Ελάτε να γνωρίσουμε τα μουσεία του κόσμου μαζί!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νιόβη Σταυροπούλου
Εικαστικός - Art Therapist

Χρυσούλα Πλακιώτη
Εικαστικός - Art Therapist

ΤO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO

Ζωγραφίζοντας μάρμαρα στο νερό*
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου.
Σάββατο 13/1, 11.00-13.00

Σε αυτό το εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου. Θα μάθουμε για τη τεχνολογία του μαρμάρου και θα πειραματιστούμε με το «Paper marmbling», μια τεχνική σχεδιασμού σε υδάτινη επιφάνεια που παράγει σχέδια παρόμοια με το μάρμαρο και άλλα είδη πέτρας. Θα ζωγραφίσουμε με χρώματα πάνω στο νερό, και θα αποτυπώσουμε τα «μαρμάρινα» σχεδιά μας σε χαρτί και ύφασμα.

*Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο και επαναλαμβάνεται για τους μικρούς μας φίλους που δεν μπόρεσαν να έρθουν.

Museo de Arte  Latinoamericano de Buenos Aires
Κυριακή 21/1, 11:30-13:30

Αυτήν τη φορά θα ταξιδέψουμε στην Αργεντινή στο Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires  (Μουσείο Λατινοαμερικάνικης Τέχνης). Εκεί θα συναντήσουμε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, τα πιο πλατιά σκαλιά, φωτεινές μεταλλικές οροφές και πολλά άλλα κρυφά σημεία του μουσείου, δημιουργώντας ένα παζλ με φωτογραφίες.  Επίσης, θα γνωρίσουμε μεγάλους Λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες, όπως οι Frida Kahlo, Diego Rivera, Fernando Botero, Roberto Matta, Cundo Bermudez.

Η λατινική Αμερικάνικη τέχνη καθορίζεται  από την πολυμορφία, μιας και πρόκειται για την παρουσία τριών διαφορετικών πολιτιστικών κληρονομιών, της ινδιάνικης,  της ευρωπαϊκής και  της αφρικάνικης. 

Στο εργαστήριο θα μαγειρέψουμε τα γεωμετρικά σχήματα, τα χρώματα και τις μάσκες της αφρικάνικης τέχνης  με στοιχεία της ευρωπαϊκής  τέχνης του 20ού αιώνα. Απαραίτητο υλικό λίγη σκόνη από την ινδιάνικη μαγεία και πολλή φαντασία. 
Η συνταγή είναι έτοιμη και έχουμε όλη την υπόλοιπη ώρα του εργαστηρίου να δημιουργήσουμε με αυτήν εικαστικά έργα με μεικτές τεχνικές.

Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Εισιτήριο: €12
Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο (το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €10

Πληροφορίες - Κρατήσεις  
Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00